Forexnews.bg
Apple отнесе очакванията ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 03 Ноември 2017 09:25

appleВчера, най-голямата по пазарна капитализация компания в света – щатската Apple изнесе резултати, които превишиха средните очаквания на анализаторите. Това се случи, само ден, след като емблематичния смартфон iPhone X започна да се продава в Австралия при дълги опашки от чакащи да се сдобият с него.

Акциите на Apple поскъпнаха с 4% на извънборсовия пазар и е много вероятно да отведат щатските индекси до нови рекордни стойности през днешния ден.

От компанията прогнозираха приходи за първото тримесечие между 84 и 87 милиарда долара, което бе в горния диапазон на средните очаквания, в размер на 84.18 милиарда долара.

Пазарната капитализация на Apple, вече е при ниво от около 868 милиарда долара и съвсем уверено се насочва към психологическата граница от 1 трилион долара. Това би била първата компания в историята с подобна капитализация.

Все още има много въпросителни, относно предлагането на новия смартфон от серия Х, както и как това ще се отрази на резултатите.

Според експерти, ако компанията не успее да посрещне огромното търсене на новия смартфон до Коледа, потребителите ще отложат покупката му за май, като дотогава могат да насочат средствата си към други места.

Apple обяви, че е продала 46.7 милиона iPone-а през четвъртото тримечесие, приключило на 30-ти септември, или над средните очаквания на експертите за 46.4 милиона. Средната продажна цена обаче, се е понижила до 618, спрямо прогнозите за 638 долара.

Нетната печалба на компанията, се повиши до 10.71 милиарда долара, или 2.07 долара на акция, спрямо 9.01 милиарда долара, или 1.67 долара на акция година по-рано. Това отново бе над средните очаквания на анализаторите за печалба от 1.87 долара на акция.