Forexnews.bg
Слаб ръст на имотите във Великобритания ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 01 Ноември 2017 11:16

94032700Цените на имотите във Великобритания запазват слабия си ръст през октомври на тази година. Спрямо същия месец на миналата година, имотите са поскъпнали с 2.5%. Диапазонът на повишение е подобен на този от началото на годината

Стойността на повишение на цените на имотите във Великобритания, се забави сериозно през последната година, следствие на несигурността свързана с БРЕКЗИТ.

Имотите поскъпнаха с 0.2% на месечна база, което бе сериозно забавяне, спрямо темповете от първото полугодие.

Ниското ниво на лихвите и стабилните нива на заетостта, дават известно облекчение по отношение на търсенето на недвижими имоти, според брокери на недвижими имоти.

От друга страна несигурността, свързана с БРЕКЗИТ и условията за напускане на страната границите на ЕС, може да са фактори, които да утежняват ситуацията за пазара на имоти.

Предстои решението на централната банка през тази седмица, а евентуално повишение на лихвите, може да окаже по-нататъшно негативно въздействие върху имотите.

Купувачите на имоти и теглещите ипотечни кредити, вече нагласят финансите си в ред, който да отговаря на потенциалното повишение на лихвите.