Forexnews.bg
Биткойнът заема една трета от фонда на Бил Милър ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 31 Октомври 2017 09:42

bitcoinБившият хеджфонд-мениджър от Legg Mason – Бил Милър, управлява фонд, от чиито активи, около една трета са инвестирани в биткойн, според данни на финансовото издание The Wall Street Journal.

Фондът MVP 1 на Милър, е отбелязал доходност от 72.5% от началото на годината, благодарение на покупките на биткойна, средно при нива от 350 долара.

За сравнение, вчера биткойнът се търгуваше при нива от 6 100 долара за брой, или инвестицията на Милър, е донесла доходност от 1 600%.

Милър обаче, съветва инвеститорите да не купуват криптовалутата при настоящите й високи нива. Това въпреки, че фондът му е повишил инвестициите си от 5%, до към 30% в биткойн.

Портфолио-мениджърът се отличава с добра история. Докато управляваше един от фондовете в Legg Mason той успя да бие широкия индекс S&P 500 в продължение на 15 последователни години до 2005-та. Милър напуска компанията през август на 2016-та година, след кариера продължила 35 години.

Милър заяви, че ни би купувал повече биткойни за фонда си при настоящите цени, но посъветва всеки, който няма криптовалута, да инвестира 1% от ликвидните си средства натам.

За сравнение, от началото на годината, широкият индекс S&P 500 се повиши с около 15% от началото на годината. Индексът, следящ представянето на хеджфондовете, добави 5.9% до края на третото тримесечие.

Силното поскъпване на криптовалутите, привлича все повече фондове, които инвестират в тях. Броят на фондовете инвестиращи в дигитални валути се е повишил вече до 124.