Forexnews.bg
Джеф Безос изпревари Бил Гейтс, вече е най-богатия човек в света ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 30 Октомври 2017 08:02

amazonРядко се случва Бил Гейтс да бъде изпреварен по богатство от някой. След резултатите на Amazon и поскъпването на акциите на компанията обаче, това се случи. И Гейтс, бе изпреварен от основателя и основен акционер в Amazon,com – Джеф Безос.

Гейтс държеше лидерската позиция в класацията през последните четири години.

Безос обаче, повиши нетното си благосъстояние с 10.4 милиарда долара, след като акциите на основаната от него компания, поскъпнаха с 13%, след по-добри от очакванията резултати, или с най-много от две години и половина.

wealth briefly eclipsed that of Gates, the Microsoft Corp. co-founder, on an intraday basis on July 27, but Amazon shares ended that day lower, leaving Bezos at No. 2.

В края на петък, нетното богатство на Безос, приключи при ниво от 93.8 милиарда долара, или с 5.1 милиарда долара пред това на Гейтс.

Само от началото на годината, Безос е повишил състоянието си с 28.5 милиарда долара. За сравнение, за същия период, състоянието на Гейтс се повиши с 6.3 милиарда долара, дори и след като дари 4.6 милиарда долара от притежаваните си акции на Microsoft на своята фондация през август.