Forexnews.bg
Акциите на Snap загубиха 9% вчера, вече са далеч под цената от IPO-то си ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 12 Юли 2017 07:37

SnapchatНов тежък удар за „горещото IPO“ на тази година, в лицето на Snap. Акциите на компанията, поевтиняха с близо 9% вчера, само ден, след като се понижиха под цената си от първичното публично предлагане – осъществено при 17 долара.

Това се случи, след удар под кръста, от страна не от кой да е, а от Morgan Stanley, които бяха една от водещите банки по време на първичното публично предлагане на компанията.

И макар, звеното за анализи, да е различно от това, занимаващо се с IPO-та, все пак решението изглежда малко странно.

Акциите на Snap, приключиха вчерашния ден с понижение от 8.95% до 15.47 долара, след като Брайън Новак от MS, понижи ценовата оценка на компанията до 16 долара, спрямо предходното ниво от 28 долара.

„Рекламните продукти на компанията не се развиват толкова бързо, колкото очаквахме и конкуренцията от Instagram се повишава“, коментира Новак, в писмо към клиентите на банката.

„Сбъркахме относно възможностите на SNAP за иновации и подобряване на рекламните продукти през тази година, както и относно потенциалната монетаризация на потребители“, допълва още експертът.

Акциите на компанията, достигнаха най-висока стойност от 29.44 долара, ден след осъщественото първично публично предлагане. От тогава насам, те са загубили близо половината от стойността си.