Forexnews.bg
Лоши данни от Великобритания, какво предстои от САЩ? ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 28 Септември 2018 12:37

100-dollar-bills wallpapers 10251 1280x1024БВП на Великобритания отбеляза ръст от 0.4% на тримесечна и 1.2% на годишна база. Резултатът се оказа леко под средните очаквания на анализаторите за повишение на британската икономика с 1.3% на годишна база.

В отделен доклад, бизнес инвестициите в страната разочароваха инвеститорите, като се понижиха с 0.7 на тримесечна и 0.2% на годишна база, през второто тримесечие, на фона на очакванията на анализаторите за повишение.

Малко по-рано, нивото на безработица в Германия възлезе на 5.1%, като се оказа по-добро от прогнозираните 5.2% от експертите.

Изнесени бяха и данните за прогнозираната инфлация в еврозоната, точно по обяд, като те отговориха на средните очаквания на пазара за повишение от 2.1% на годишна база през септември. Данните могат да повишат очакванията за скорошно нормализиране на лихвената политика от страна на ЕЦБ, след достигане на целените 2% на годишна база.

Междувременно българска народна банка запази нивото на лихвите без промяна при 0% точно по обяд.

От тук нататък, инвеститорите ще следят за данните за ръста на БВП на Канада и индекса на цените на индустриалната продукция и суровините в страната.

Ключови ще са данните за основния дефлатор на потребителските разходи в САЩ и личните доходи и разходи в страната, които могат да внесат повече яснота в очакванията на инвеститорите, относно монетарната политика на Фед и след повишението на лихвите по-рано през седмицата.

По-късно ще бъдат оповестени данните за чикагския индекс на бизнес активността, както и потребителското доверие на мичиганския университет.