Forexnews.bg
ЦБ на Нова Зеландия запази лихвите и какво още предстои... ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 28 Юни 2018 08:07

reserveЦентралната банка на Нова Зеландия запази напълно очаквано нивото на лихвите в страната при 1.75% на годишна база.

Малко по-късно излязоха и данните за продажбите на дребно в Япония за миналия месец. Те се понижиха с 1.7% на месечна и нараснаха с 0.6% на годишна база, което се оказа под средните очаквания на анализаторите.

Първите данни от Европа ще дойдат от Германия и ще са свързани с потребителското доверие на GFK. Очакванията са за стойност на показателя от 10.6 пункта, спрямо 10.7 пункта месец по-рано.

Точно по обяд, инвеститорите ще следят за данните от еврозоната свързани с икономическото доверие, доверието в сектора на услугите, индустриалното доверие, потребитлеското доверие и бизнес климата.

По същото време, ще бъдат изнесени и резултатите за инфлацията в Италия, очаквана при ниво от 1.3% на годишна база през юни.

Час след обяд, ще бъдат изнесени и резултатите за бизнес доверието в Испания.

В 15:00 часа, инвеститорите ще следят за прогнозния индекс на инфлацията в Германия. Ръстът на потребителските цени се очаква при ниво от 2.1% на годишна и 0.1% на месечна база през юни.

Най-важните данни за деня, ще са свързани с ръста на БВП на САЩ, очакван при ниво от 2.2% на годишна база през първото тримесечие, както и свързания с него дефлатор.

Инвеститорите ще следят още и данните за първоначалните молби за помощи за безработица., които ще дадат повече информация за състоянието на пазара на труда в най-голямата световна икономика.