Forexnews.bg
Доларът поевтиня спрямо канадеца вчера ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 22 Декември 2017 08:54

Щcanadian-dollar-500атският долар поевтиня спрямо канадския долар вчера, след данни посочили ускоряване на инфлацията в страната и другите икономически данни.

Инфлацията в Канада се е повишила до 2.1% на годишна база през ноември, прекрачвайки психологическото ниво от 2% за пръв път от три години насам. Канадската валута, поскъпна и спрямо останалите основни валути.
Щатският долар се понижи до 1.2740, спрямо канадеца, от близо 1.2830 късно в сряда.

Междувременно, доларовият индекс добави минималните 0.1% към стойността си до 93.30 пункта.

Еврото се търгува с понижение от 0.3%, при ниво от 1.1850. В сряда, единната валута регистрира най-високата си стойност от две седмици и половина, при ниво от 1.1901 долара.

Британският паунд, се търгува без съществена промяна, спрямо „зелената валута”, при нива от 1.3380.

Иначе, щатският долар проявява известна стабилност, след като Конгреса одобри в сряда данъчния пакет от реформи, който ще доведе до облекчения в размер на 1.5 трлн. долара. Реформата, в момента очаква подписа на президента Тръмп.

Решението на японската централна банка да запази нивата на лихвите без промяна, не оказа съществено въздействие върху нивата на търговия на йената, спрямо останалите основни валути.
Доброто представяне на канадския долар обаче, може да продължи, защото пазарът може да започне да залага мартенско повишение на лихвите в страната.