Forexnews.bg
Продажбите на дребно в Германия разочароваха ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 30 Ноември 2017 10:45

german flag-apha-090313Денят стартира с ключови данни от най-голямата европейска икономика. Продажбите на дребно там, се оказаха далеч под очакванията, регистрирайки понижение от 1.2% на месечна и 1.4% на годишна база. Средните очаквания на анализаторите бяха за ръст от 0.3% на месечна и 2.8% на годишна база.

По-слаби от очакванията се оказаха и данните за продажбите на дребно в Швейцария с понижение от 0.2% на месечна и ръст от 0.3% на годишна база. Очакванията бяха за ръстове съответно от 0.6 и 2.5%.

Малко по-късно, инвеститорите ще следят за данните за индекса на производствените цени от Франция.

Важни за еврото, ще са и данните за ръста на икономиката на Испания. Тя се очаква да е нараснала с 0.8% на тримесечна и с 3.1% на годишна база.

Още ключови данни ще станат реалност от Германия. Те са свързани с нивото на безработица в страната, очаквано при 5.6% през ноември и промяна в броя на безработните – очакван да се понижи с 10 хиляди.

Едни от най-важните данни по-късно през деня ще са за инфлацията и безработицата в еврозоната. Ръстът на потребителските цени се очаква при 1.6% през октомври, а безработицата – при 8.9%.

Точно по обяд, ще бъдат изнесени и данните за инфлацията в Италия и продажбите на дребно в Гърция.

От САЩ най-важни ще са данните за дефлатора на БВП, очакван при ниво от 1.4% на годишна база за октомври, както и данните за личните доходи. Инвеститорите ще следят още данните за първоначалните молби за помощи за безработица.