Forexnews.bg
Паундът продължава да е слаб ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 12 Юли 2017 06:48

payndaПаундът поевтиня спрямо долара, заличавайки ръста си от по-рано вчера, след като изказвания от представители на централната финансова институция не предложи по-нататъшна яснота, относно бъдещата монетарна политика на банката.

Паундът поевтиня също и спрямо еврото, след като Бен Броадбънт, гласувал за запазване на лихвите на последното заседание на АЦБ, не предостави обяснение на позицията си, в среда на разединеност, между членовете на комитета по парична политика.

Британската валута, получи известен възходящ тласък, след решението с 5 на 3 на членовете на комитета по парична политика, за запазване на лихвите при рекордно ниските им нива през юни.

Това остави пазара, със залог от около 60% за повишение на лихвите с 25 базисни пункта до края на годината.

Вместо обяснение, Броадбънт, използва речта си в Абърдийн, Шотландия, за да предупреди за намаляване на търговията между Великобритания и ЕС, във връзка с потенциалното напускане на страната от границите на съюза.

Паундът поевтиня, следствие на очакванията, че пазарът ще чуе нещо в посока на промяна на рекордно ниските лихви.

Лирата, поевтиня с 0.2% спрямо долара до нива от 1.2858, след като по-рано се търгуваше с повишение от 0.4% - при 1.2927. Рано тази сутрин, британската валута продължи да се търгува на по-ниски стойности, от около 1.2850.

Валутната двойка EUR/GBP се повиши вчера с 0.2% до ниво от 0.8867, което бе четвъртото поредно поскъпване. Днес, еврото продължи с ръста си, достигайки до нива от 0.8930 спрямо паунда.