Forexnews.bg
На какво залагат глупавите пари в момента? ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 09 Октомври 2018 13:00

MarketVolatilitysignСигурно сте чували за „умните пари“. Това са средствата на големите институционални инвеститори, за които се предполага, че имат повече информация от останалите пазарни участници, на база на които да вземат по-обосновани инвестиционни решения.

И след като има „умни пари“, то напълно е логично да има и „глупави пари“. За такива обикновено се приемат средствата на индивидуалните инвеститори, насочвани към най-модерните и горещи теми във всеки един момент.

Или това са парите на „тълпата“. Парите, които обикновено се губят и попадат в джобовете на „пазарните акули“.

Та накъде са насочени тези „глупави пари“ в момента?

На първо място, дългите позиции в така наречените FANG акции. Това включва имената на най-големите и поскъпнали през тази година технологични акции.

Вместо да започнат да закриват част от дългите си позиции в технологичните компании и в среда на рекордни стойности за технологичния индекс Nasdaq, инвеститорите продължават да купуват акциите на тези компании.

Друга пренаселена сделка е къс долар. Въпреки трите повишения на лихвите от страна на Фед и да се говори за четвърто повишение през декември, индивидуалните инвеститори продължават да скъсяват долара.