Forexnews.bg
Какво мислят за парите някои от най-богатите хора по света? ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 04 Октомври 2018 10:54

Най-богатите хора по света мислят различно от всички останали. Именно това до голяма степен е ключа към техния успех. Те също така знаят специфични неща за парите, което им позволява да запазват и увеличават богатството си.

Ето седем съвета за парите, дадени от някои от най-богатите хора по света:

1. Парите се равняват на свобода

„Парите означават свобода“, казва Кевин Орайли, един от най-успешните канадски бизнесмени и инвеститори в Shark Tank. Това е нещо, което богатите осъзнават.

money-768x377

И докато парите не могат да купят свобода, ако имате достатъчно (не само да посрещате първичните си нужди), те дават право на избор какво искате да правите и кога да го правите.

2. Оглеждайте се за инвестиции всеки ден

Богатите и успешните винаги мислят за бъдещето. Ето защо те непрекъснато търсят нови инвестиционни възможности в ежедневието си.

Дали ще е след като се информират за новите тенденции в социалните мрежи или докато се хранят в новооткрит ресторант, мозъкът им е зает да мислят и оценяват нови инвестиционни алтернативи. Това им помага да не стават лениви по отношение на инвестициите си и непрестанно да повишават нетното си богатство.

3. Стойте далеч от сложни инвестиции

Не един и двама от най-добрите инвеститори в света препоръчват да стоите настрана от инвестиции, чийто бизнес и същност не разбирате.

Това е едно от основните мотота на Уорън Бъфет и причина да не инвестира в технологични компании. Богатите стоят встрани от инвестиции с високи такси и комисиони, традиционно неразбираеми и продавани обикновено на хора, които не ги разбират.

4. Да не харчите е също, като да изкарвате пари

Богатите и успешните разбират, че трябва да поддържат и водят скромен начин на живот. В основата на почти всички фалити на богати спортисти стоят именно неразумните харчове и живот далеч отвъд възможностите им.

Когато се лишавате от определени покупки, повишавате възможностите си да инвестирате, за да живеете по-добре в бъдеще и да увеличавате нетното си състояние.

5. Инвестирайте в поскъпващи активи

Богатите не влагат средства в неща, които бързо губят от своята стойност – като например автомобили, яхти, самолети и др. Като „поскъпващи активи“, специалистите определят активи, които имат склонността да повишават стойността си с времето, или да генерират доход. Това включва ликвидни активи, инвестиции в акции и облигации, имоти и т.н.

6. Не слагайте всичко в една кошница

Много пъти сме разглеждали смисъла и важността на диверсификацията. Най-голямото й предимство обаче е факта, че тя ви предпазва от тотална загуба на капитал. Такава може да се случи, ако заложите всичко на една карта. Дали ще са акции или бизнес, важното е да не разчитате само на един източник на доходи.

7. Богатството не е всичко и не бива да е самоцел

Богатите са наясно, че парите не купуват любов, здраве и щастие. Те осъзнават, че животът им не може да се измери само с парите, които са изкарали.