Forexnews.bg
Dow задейства сигнал, който може да сочи 6-9 месеца ръст ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 21 Септември 2018 08:37

400x241-images-dow-theory-pdfИндексът на сините чипове Dow Jones задейства технически сигнал, който може да сочи към по-нататъшен ръст за пазара между шест до девет месеца. Вчера, индексът отбеляза първия си нов връх от януари насам, което може да сочи по-нататъшно повишение.

Върхът стана реалност въпреки, че септември обикновено е най-лошия месец за пазара, през годината, в исторически план.

Техническият сигнал за по-нататъшно повишение бе потвърждението от страна на повишението при Dow Jones Transport, следящ акциите на авио-компаниите и железопътните компании.

„Смятам, че според теорията на Dow това трябва да е сигнал за покупки... това означава, че според теорията икономиката се подобрява и можем да видим нов ръст на пазара през следващите шест до девет месеца“, смята Арт Кашин, директор в UBS.

Първият нов връх на Dow, става реалност в среда на рекордни стойности за широкия щатски индекс S&P 500. Траен пробив на върха при индекса на сините чипове, може да доведе до по-нататъшен ръст за целия пазар, смятат пазарни наблюдатели.

Новите исторически върхове, стават реалност, в среда на намаляване на опасенията за последствията от търговската война между САЩ и Китай. Последните тарифи, предприети от двете страни, се определят, като по-слабо агресивни от очакванията.

Основоположник на техническия анализ е „теорията Dow”. Тя е и първият технически индикатор, известен на хората.

Според теорията, акциите на транспортните и индустриалните акции, трябва да се повишават заедно, за да продължи ръста на пазара. Възможно най-позитивния сигнал е когато двете групи от акции, достигнат нови рекорди едновременно.

През годините индикаторът „Dow Theory“, си изгради репутацията на много добър и надежден индикатор. Той даде сигнал за продажби през ноември на 2007-ма година, или точно преди началото на финансовата криза.

Индексът, се върна отново към „бичи сигнали“ през октомври на 2008-ма година, или шест месеца, преди началото на продължаващия и в момента бичи пазар.