Forexnews.bg
Може ли да видим NASDAQ на нива от 8000 през 2018? ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 12 Септември 2018 10:19

Американските индекси продължават да се представят по-силно от всички останали

Трите най-големи американски борсови индексaDow Jones; S&P 500 и NASDAQ100 продължават да правят нови върхове, а като най-силно представящ от тях се откроява технологичният бенчмарк NASDAQ.

„Очаквахме от NASDAQ по-сериозна корекция от 3-4% през юли или август, но това не се осъществи и технологичният индекс продължава възходящия си тренд”, заяви Димитър Цонев, управител на Admiral Markets UK клон България.

Трите най-силно представящи се компании в индекса са Apple, Amazon и Microsoft и именно те продължават да бутат NASDAQ100 нагоре, смята Цонев. „В момента индексът се търгува на нива около 7600 пункта и ние вярваме, че той ще продължи да прави нови върхове в следващите седмици.”

conec

 

Цялото видео можете да гледате от ТУК!

Напоследък слуховете, че NASDAQ може да достигне нива от 8000 пункта, стават все повече и това е напълно възможно да се случи, според управителя на Admiral Markets UK клон България. Все пак, от брокер номер 1 в Германия за 2018 година предупреждават, че рисковете от влизане в дълга позиция при американските индекси са много по-големи, от очакваните печалби.

„Тези индекси трябва да се търгуват краткосрочно, но не и средносрочно или дългосрочно, тъй като повечето пари, които бяха инвестирани в развиващите се страни се връщат обратно в САЩ и намират своето място само в няколко компании от NASDAQ”, каза Димитър Цонев.

Именно това е и причината Apple и Amazon да достигнат пазарна капитализация от над 1 трилион долара само в рамките на 5 седмици.

За повече информация затова как да търгувате акции и индекси може да се свържете с екипа на Admiral Markets UK клон България на телефон 02/ 981 11 11 или да им пишете на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на активи на финансовите пазари!