Forexnews.bg
Доларът с известно възстановяване ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 02 Юли 2018 08:12

ExoticCurrencyДоларът се възстанови от ранната си слабост спрямо останалите основни валути през изминалата седмица и е на път към тест на най-високото си ниво от 27-ми юни 2017-та година.

Зелените пари, продължава да се поддържа основно от дивергенцията в политиките на ЕЦБ и Фед. Щатският федерален резерв се очаква да продължи да повишава лихвите, макар и не толкова агресивно, докато европейската централна банка потвърди позицията си за не особено агересивна политика.

Доларовият индекс, отбеляза основно понижение в петък заради силното представяне на еврото.

За седмицата, септемврийските фючърси на доларовия индекс приключиха при ниво от 94.349 пункта, или повишение с 0.2%.
В първия ден на новата седмица, еврото стартира при нива от 1.1640 спрямо долара.

Междувременно продължаващите опасения за търговска война между САЩ и Китай, по-скаро подкрепят щатската валута, отколкото да водят до нейното поевтиняване.

Волатилността, се върна на фондовите пазари, предвид на продължаващата неяснота относно действията на Тръмп и неговата администрация.

Фючърсите на щатските индекси се понижиха, а индексът на волатилността отбеляза съществено повишение.

Междувременно благородните метали продължават да поевтиняват, като рано тази сутрин среброто проби психологическата граница от 16 долара за унция, а платината достигна най-ниски нива от 843 долара за унция.

Съотношението платина сребро, е близко до най-ниското си в историята – при 0.675. Може да се припомни, че това съотношение е било много рядко в исторически план толкова ниско, като в дългосрочен план платината обикновено е била по-скъпа от златото.