Forexnews.bg
Защо биткойнът не е лош за покупка? ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 12 Юни 2018 08:48

bitcoin-e1466596991401Биткойнът отбеляза съществен спад вчера и това поставя въпроса дали криптовалутата не е подходяща за покупка. От началото на годината, биткойнът е загубил над 50% от пазарната си капитализация.

Има няколко фактора, които правят биткойна подходящ за покупка, от техническа гледна точка. Първо налице е евентуален стесняващ се триъгълник, който може да бъде пробит нагоре. Второ – потенциално запълване на ГАП. И трето – обикновено историческите върхове се тестват.

Стесняващият се триъгълник

Налице е формация на по-високи дъна, отбелязани с кръгче. За да е в сила тази позитивна техническа конфигурация, характерна за периоди на корекция, то трябва настоящото дъно, да е над предходното. От тук идва  и ключовото ниво на подкрепа от 6 300 долара за монета, под което биткойнът не бива да се понижава.

Запълване на ГАП

Ако криптовалутата падне под тази граница, то важно е да излезете от дългите си позиции, защото иначе поевтиняването може да продължи с пълна сила, а пробивът на стесняващия се триъгълник да е в посока надолу.

bitc

Иначе, целта при потенциален пробив на триъгълника нагоре е точно върха на биткойна, дори и над него - от над 19 000 долара.

Разбира се преди това, инвеститорите могат да се целят в запълване на ГАП-а. Друг широко прилаган приом от техническите анализатори. Или въз основа на тази теория, то биткойнът би следвало да поскъпне поне до 7 600 долара за монета, откъдето направи ГАП.