Forexnews.bg
MS: Ето къде се търгува най-много биткойнът ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 30 Април 2018 07:51

Щатската инвестиционна банка Morgan Stanley, е направила проучване, относно това къде най-много се търгува биткойнът и резултатите са доста изненадващи.

Въпреки, че най-голям брой регулирани борси са регистрирани във Великобритания, страната допринася за едва 1% от търгуваните обеми.

Оказва се, че най-големи обеми на търговия с криптовалути, се осъществява в Малта.

До голяма степен, причина за това е една от най-големите борси за криптовалути - Binance, която наскоро се позиционира в Малта, напускайки Азия.

bitc2

А причината за това, борсата да се премести от Хонконг, е по-стриктната регулация, която вече се налага в азиатската финансова столица.

Третата най-голяма борса за криптовалути - OKEx, също съвсем наскоро обяви плановете си да отвори офис в Малта, след като правителството на страната иска да се позиционира, като „остров на Блокчейн технологиите“.

И докато Малта доминира по отношение на търгуваните обеми, Великобритания, на практика е страната, с най-голям брой борси за криптовалути. Те обаче, съставляват едва 1% от общия търгуван оборот.

Борсите за криптовалути, са обект на изключителен натиск от страна на регулаторите в световен мащаб. Особено силен е натиска към тях в определени големи страни, като например Индия, където от опериращите 6 криптоборси, много могат и да затворят.