Forexnews.bg
Добър момент за покупка на FANG акции? ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 02 Април 2018 12:43

fangИзминалата седмица, бе изключително неблагоприятна за щатските индекси и особено за акциите на технологичните компании.

Компаниите от групата доказаха, че както може позитивното настроение към пазара, да води до по-голямо повишение в акциите им, така и лоши новини, свързани с един от компонентите – в случая с Facebook, могат да доведат до сериозни загуби.

Четирите компании от посочената група, включват имената на Facebook, Amazon.com Inc, Apple, Netflix Inc. и Alphabet Inc.

Те, традиционно се приемат, като най-ярката и забележима група сред технологичните компании, както и компаниите с най-голям потенциал за ръст.

Инвеститорските настроения към компаниите от тази група обаче, се измениха драматично, през последните две седмици, следствие на скандала, свързан с най-голямата социална мрежа в света.

Както Уорън Бъфет казва обаче, времето да се купуват акции на определена компания, е в моменти на слабост за тези компании. Така че, все повече стават експерти и анализатори, които изразяват мнение, че е време, инвеститорите да насочат своя поглед към акциите на тези четири компании.

Следствие на скандала, акциите на водещата социална мрежа, загубиха над 15% от стойността си. От най-ниските си стойности при нива от 150 долара обаче, те вече възстановиха над 5%.

Сега въпросът, който редица анализатори задават е – ще предължат ли да поскъпват акциите на компанията към върха си, откъдето поевтиняха сериозно?