Forexnews.bg
Далио изкарал 50 милиарда долара на клиентите си ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 29 Януари 2018 09:35

Рей Далио, основателят на най-големия хеджфонд в света, е изкарал най-много на своите клиенти в историята на финансовата индустрия. Сумата от 50 милиарда долара! Това е най-голямата стойност от началото на данните, на консултантската компания LCH Investments.

Bridgewater Associates, компанията основана от Далио, в двустайния му апартамент в Ню Йорк, през 1975-та година, управлява активи на стойност 160 милиарда долара, според уебсайта й.

Фондът е добавил доходност за клиентите си в размер на 300 милиона през изминалата година, с което достига психологическата граница от близо 50 милиарда долара. Тази сума е достигната въпреки сравнително посредственото представяне и доходност на фонда на Bridgewater - Pure Alpha от 1.2% през изминалата година.

333

Въпросът е, че управляваната сума на активите е много голяма.

Според изчисления на Forbes, богатството на Далио в момента, възлиза на около 17 милиарда долара.

Втори в списъка със сумата от 44 милиарда долара, изкарани за клиентите си е легендарният Джордж Сорос. Той е генерирал сумарна печалба в размер на 2.1 милиарда долара през изминалата година. В момента, Сорос управлява само парите на семейството си и различни фондации.

Следващ в класацията е Кен Грифин, посредством неговия фонд Citadel. Той е изкарал на клиентите си 28.6 милиарда долара.

С най-голям доход през изминалата година, в размер на 5 милиарда долара, се отличава Стив Мандел и неговият Lone Pine Capital. Той е класиран на четвърто място в класацията.