Forexnews.bg
Как начинаещ трейдър реализира доходност от 140% за три месеца? ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 28 Декември 2017 10:38

5a00329aa7cfc1509962394Безспорно най-горещата тема на отминаващата си вече 2017-та година, бяха криптовалутите. Биткойнът поскъпна близо 17 пъти от началото на годината, а други по-малки криптовалути, като рипъл и лайткойн, добавиха по над 70 пъти към стойността си.

Търгувай на финансовите пазари, с доверен търговски партньор, като Admiral Markets.

Много от инвеститорите, успяха да се облагодетелстват от повишението на криптовалутите, други не чак толкова.

И преди да си помислете, че може да се печели само от криптовалути на финансовите пазари, сега ще ви представим една успешна история на трейдър, реализирал „завидна” доходност и в изключително кратък срок, при това не само от криптовалути.

Инвеститорът Д. М. е IT-специалист и един от многобройните успешни клиенти на Admiral Markets. Стартирал преди три месеца, Д.М., успя да превърне 10 000 евро в 24 000 евро.

За да се опитаме да вникнем по-дълбоко в инвеститорската същност на печелившите и успешни трейдъри, като Д. М., се обърнахме към него с няколко ключови въпроси.

Ето и какво сподели той:

1. Какво Ви накара да погледнете към Форекс и финансовите пазари и имате ли предишен опит в търговията?

Отдавна имам интерес към форекс търговията, а в миналото съм търгувал на българската фондова борса, когато беше нейния най-голям възход. За съжаление не успях да реализирам доходност в този период, но пък и не реализирах загуба, което си беше само по себе си успех. В началото на 2017 година реших да пробвам с търговия на международния пазар, като инвестирах в различни индекси и акции. Всичко вървеше много добре, докато не дойдоха изборите във Франция и германския индекс DAX30 не отвори на много голяма разлика надолу, което автоматично доведе до големи загуби от моя страна. В този момент отново си казах, че може би трябва да изчакам още малко, докато дойде правилния момент. От доста време, тъй като съм ИТ специалист, знам и се интересувам от криптовалути, но интересът ми за търговия се възроди отново след популяризирането на криптовалутите на финансовия пазар, като реалната причина за това да започна, беше голямата волатилност, която имаше при търговията с криптовалути. Знам, че ако се уцели правилния момент, това ще е успешно.

2. С какви инструменти реализирахте своята доходност?

Търгувам почти всичко – акции на международни компании, борсови индекси, метали, както и криптовалути. Трябва и да призная, че имах и доста голяма доза късмет.

3. Как определихте брокера, капитала и търговската стратегия, с които да стартирате?

Изборът на брокер е от изключително важно значение, тъй като има много онлайн брокери, които те зарибяват с много добри параметри, но пък в последствие не можеш да си изтеглиш парите, което води до загуба. Причината да избера Адмирал Маркетс беше,че те предлагат много богат набор от инструменти за търговия, както и възможност за търговия с криптовалути. Капиталът, с който започнах е 10000 евро, като стратегията ми беше в рамките на година да реализирам поне 50% доходност. Много важна част от стратегията беше да не рискувам с всичките си средства, а да търгувам само с до 10% от тях.

4. Труден ли бе старта на търговията на финансовите пазари и какви препятствия срещнахте в неговото начало?

В началото винаги е трудно, но аз съм доста амбициозен и технологично грамотен, затова този път исках внимателно да се запозная и да пробвам с реални пари различни техники и спомагателни tool-ове от платформата, които бяха достъпни само благодарение на Адмирал Маркетс. Това беше един период от около 2-3 седмици, в който аз само тествах някои неща, без реално да търгувам, изпуснах добри възможности, но пък и научих доста.

5. Какво мислите за случващото се с биткойна и останалите криптовалути и успяхте ли да се облагодетелствате от тяхното експоненциално поскъпване?

Според мен биткойнът ще продължи са се покачва, като нищо може да мине границата от 50 000 долара. Разбира се, понеже е популярно, според мен волатилността може и да се покачи, но пък и риска е голям. Аз предпочитам Етереум, както и Рипъл, всички останали криптовалути са силно спекулативни и реално нямат така очакваната потенциална реализация в бъдеще. Имам успешно затворени сделки с Етереум, като доходност от около 70%. Аз лично предпочитам да търгувам с алтернативи на криптовалутите, например злато, като според мен, ако се случи срив на търговията с криптовалути то инвеститорите ще потърсят някъде да си сложат парите на сигурно, а какво по сигурно от златото в дългосрочен план има?

6. Какви инвестиционни цели си поставяте от тук нататък? Каква е стратегията Ви за ограничаване на риска?

Ще се постарая да продължа успешната си серия, но знам, че не винаги ще се получава, затова ще се опитам да направя поне една дълготрайна инвестиция за поне 6 месеца, през другото време ще се опитам да избягам от криптовалутите, ще наблюдавам момента, в който отново да вляза в играта, дотогава ще залагам на индекси, форекси двойки с долар и евро и метали – злато, платина и паладий.

7. Какви според вас са качествата, които трябва да притежава един трейдър, за да е успешен на финансовите пазари?

Според мен успешния трейдър трябва да бъде разумен, търпелив, отлично информиран, както и често да рискува, но никога на 100%.

8. И накрая, какъв съвет бихте дали на всички трейдъри, както и на тези, които не смеят да стартират с търговия на финансовите пазари?

Търговията на финансовите пазари е нещо специфично, за което трябва да се отдели време, да се чете много и да се гледат новини. Всеки, който си мисли, че днес ще заложи 1000 долара, ще стане бум и ще спечели, по-добре да не опитва. Но пък този, който с постоянство и търпение продължи да търгува, със сигурност ще си докара доходност по-голяма от банков влог, че и доста отговре. Най-важния съвет според мен е, когато се започва, вътрешно да знаеш, че тези пари си ги загубил вече. Чак след това, всичко спечелено ще ти носи огромна удовлетвореност.

Тествайте, дали можете да се превърнете в успешен трейдър с реална обучителна сметка, която Admiral Markets ще открие и захрани безплатно с 200 долара, паралелно към Вашата сметка за реална търговия. Побързайте, промоцията е в сила до края на годината. За повече подробности, във връзка с тази оферта, моля обадете се на телефон - 02/981 11 11 и поискайте своята обучителна сметка!

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.