Forexnews.bg
Биткойнът близо до 15 000 долара – колко още нагоре? ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 07 Декември 2017 10:56

bitcoin-e1466596991401Биткойнът поскъпна рекордно, като премина следващата психологическа граница от 14 000 долара и все по-уверено се насочва към кръглите 15 000 долара. От началото на следващата седмица се очаква да излязат фючърсите на монетата на CME, което да я направи още по-масова, достъпна и ликвидна.

Всъщност, проблемът с ликвидността, до голяма степен бе сред основните проблеми в търговията с биткойна. Но трябва да се подчертае и факта, че именно ниската ликвидност на биткойна, позволяваше подобно експоненциално поскъпване.

И това, може да дава и отговора на въпроса – докъде ще поскъпва биткойнът? Който може да се перефразира на „Докога ще поскъпва биткойна с настоящите си темпове?“? А краткият отговор може да звучи така – до понеделник.

След това, при разводняване на ликвидността, не само, че можем да станем свидетели на повишение на ликвидността, но и на включване на пазара на много играчи, които смятат, че криптовалутата е надценена. Тоест, могат да се включат много повече къси продавачи.

В момента, над 90% от трейдърите купуват биткойн. Много от тях с идеята да го държат дългосрочно, други просто за спекулиране. Ако тази група, от търгуващи с криптовалутата се повиши, много е възможно да станем свидетели на намаляване на процента на дългите инвеститори.

А това може да означава оказване на по-силен низходящ натиск върху цената, а защо не и потенциална корекция.

Според много от пазарните наблюдатели, регистрираното през последните две седмици изригване в цената на биткойна е преекспонирано и до голяма степен реализирано с цел, при потенциална корекция, криптовалутата да не слезе под психологическата граница от 10 000 долара.