Forexnews.bg
Бичият пазар в САЩ може да продължи още 8 до 10 години? ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 08 Ноември 2017 11:58

bullСтратегът Джеф Саут, има лоша новина за „мечи настроените“ инвеститори за щатските пазари. И тя е – според него бичият пазар може да продължи още между 8 и 10 години.

„Вторият крак на бичия пазар, обикновено е по-дълъг и по-силен. Това е моментът, в който печалбите на щатските компании стават по-силни с подобряването на икономиката“, коментира Саут.

Според Саут, инвеститорите ги очакват още между осем и 10 години на ръст за пазарите. „Смятам, че този пазар има да преживее още седем, осем, девет, или 10 години“, според експертът, цитиран от изданието Squawk Box.

Настоящият бичи пазар е на възраст вече 8 години и е втория най-дълъг такъв от Втората Световна Война насам, без корекция от поне 20%.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average регистрира през тази година 57 исторически върха както и 52 затваряния при нови рекордни стойности.

Саут допълни още, че инвеститорските настроения по време на ръста, са били негативни, което обикновено дава възможност за по-нататъшно развитие на бичите пазари и така наречения „втори крак от тях“.

Разбира се специалистът признава, че са налице сериозни рискове пред пазара, включително и геополитически, основната част от които се свързват с грешка от страна на Вашингтон.

Според някои анализатори, пазарните оценки са леко разтегнати. В същото време обаче, сме в икономически цикъл, при който последния напън нагоре, може да продължи по-дълго от обичайното.