Forexnews.bg
Свободна общност на българските трейдъри ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 06 Ноември 2017 11:19

trrПреди малко повече от месец в интернет пространството се появи един нов проект, наречен Българските трейдъри. Още в началото става ясна и неговата идея – да събере на едно място личностите, знанията и ресурсите, свързани с трейдинга в нашата страна. Проектът е независима гражданска инициатива в обществена полза. Той се поддържа от широк кръг индивидуални участници и е отворен напълно свободно и безплатно за всички, които търгуват или искат да търгуват на финансовите пазари.

В сайта се представят различни направления за търговия и методи за анализ на пазара. Застъпени са и значими теми – трейдинг и инвестиции, психология на трейдъра и др. Провеждат се и дискусии по актуални въпроси. Трейдърите са поканени да споделят лични истории от своето индивидуално израстване.

Специално място е отделено на независимите трейдърски проекти, свързани със споделяне на знания, обучения и анализ на пазара. Важно условие е тези проекти да не са в агентски отношения и да нямат за цел осигуряване на клиенти за инвестиционни посредници.

В хронологичен списък са представени книги от български трейдъри с кратка информация за съдържанието, издателя и техните автори. Присъстват всички, издадени на хартия заглавия от 15 години насам, както и някои от значимите електронни издания.

Изрично място е отделено на индивидуалните постижения на български трейдъри. Тук са включени хора, постигнали изключителни резултати, класирали се на челни места в официални състезания или такива с голям принос за развитието на трейдинга в нашата страна. С кратка анотация и линк се изреждат и изяви на родни трейдъри в медиите.

Изключително полезна за всички трейдърите е възможността да намерят колеги на териториална или някаква друга основа. На отделна страница се дава връзка с хора от цялата страна, приели ангажимента да бъдат координатори за своя град, на клуб от търгуващи по конкретен метод или обединени на някаква друга основа. Така всеки български трейдър може да влезе в общност от съграждани и съмишленици за провеждане на срещи или обмяна на опит.

Проектът има страница във Фейсбук, наречена Свободна общност на българските трейдъри. На нея се споделят всички най-важни статии и актуални събития. Инициативата е отворена за всички, които имат желание да се включат – да се абонират за получаване на актуална информация, да дадат личен принос с идея или участие или да споделят опит от реалната си индивидуална практика.

Инициатор и администратор на проекта Българските трейдъри е Стефан Трашлиев – индивидуален участник и активен популяризатор на трейдинга в нашата страна.

„Обединяването на българските трейдъри ме вълнува от няколко години и затова сега отново възраждам идеята. Разбрах, че човек трябва да се учи от тези, които са успели. Разбрах също, че трейдингът е цяла палитра от възможности и варианти и, преди да намериш своя начин, трябва да опознаеш пъстротата. Затова едно обединение на трейдърите трябва да събере ЗАЕДНО знанията, хората и проектите. И да ги представи СВОБОДНО пред всички, които се нуждаят от тях. Няма как да успееш, ако ти липсва увереност и не срещнеш други, които вече са го постигнали. Няма как да станеш победител, ако не опознаеш как други побеждават.“