Forexnews.bg
Биткойнът вече при 7 600 долара ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 06 Ноември 2017 11:09

bitcoin-e1466596991401Изглежда, че нищо не може да спре биткойнът. Криптовалутата, поскъпна до нов исторически рекорд този уикенд, при нива от близо 7 600 долара за брой.

И докато инвеститорите с биткойн ликуват, определено има от какво да се притесняват. И най-големият им повод за притеснения е факта, че поскъпването на биткойна, не е подкрепено от такова при останалите криптовалути.

В допълнение, поскъпването на биткойна, се случи при намаление на обема на търговия с него до 3.6 милиарда долара, спрямо 4.3 милиарда в края на миналата седмица.

Сумарната капитализация на криптовалутите, достигна за момента рекордните 200 милиарда долара.

Сега всички се питат – ще продължи ли поскъпването на биткойна. В началото на тази година около 99% от търговията с биткойн, се осъществяваше в юани. Нещо повече, страната държеше най-големия пул от добиващи криптовалути компании.

От там обаче, забраниха предлагането на нови монети, както и криптоборсите. Според наскорошни слухове обаче, тази забрана, може да бъде отменена. Ако това се случи, то можем да станем свидетели на съществено повишение на биткойна, етерът и други криптовалути.

Според някои анализатори обаче, биткойнът, може да е достигнал до своя пиков момент и да станем свидетели на корекция. Такава, може да го отведе към нива от 6 700-6 400 долара за брой.