Forexnews.bg

Време е за покупка на VIX?

News image

Случващото се на щатските фондови пазари, може да се каже, че е изключително динамично и драматично. Но, както се казва – вече сме виждали нещо ... Виж още..

Петък, 25 Май 2018

Тръмп понижи вчера щатските индекси

News image

Щатските акции и индекси се понижиха вчера, след като президента на САЩ – Доналд Тръмп, отмени планираната си историческа среща с лидера на Северна Корея ... Виж още..

Петък, 25 Май 2018

Петролът поевтиня, златото и платината нагоре

News image

Петролът поевтиня днес, следствие на очаквания за по-голямо производство от страна на ОПЕК и въпреки геополитическото напрежение. Брентът загуби 37 цента от стойността си, или около ... Виж още..

Сряда, 23 Май 2018

Charles Schwab: Акциите поскъпват в периоди на повишение на лихвите

News image

Конвенционалните теории казват, че трябва да избягвате фондовите пазари в моменти на повишение на лихвите. Или най-малкото да намалите експозициите си към акции. Не на ... Виж още..

Сряда, 23 Май 2018

Биткойнът 20 000 долара до края на годината?

News image

След фалстарт за биткойна през изминалата седмица и моментното му понижение под психологическата граница от 8000 долара, криптовалутата стартира новата седмица с ръст. Биткойнът се повиши ... Виж още..

Вторник, 22 Май 2018

Оборотът на БФБ отново замря

News image

Търговията на БФБ отново изстина. А с това и индексът на сините чипове SOFIX отново пое надолу. Показателят, загуби днес 1.6 пункта от стойността си ... Виж още..

Понеделник, 21 Май 2018

Технически анализ на основните валутни двойки за 21 май

News image

EURUSD Евро/долар продължи движението си надолу миналата седмица с дъно на 1.1749 и удари 1.1744 по-рано днес. Цената проби под тренд линията на подкрепа, както се ... Виж още..

Понеделник, 21 Май 2018

Йенс Вийдман – следващият президент на ЕЦБ?

News image

Йенс Вийдман, сигнализира, че е готов да наследи Марио Драги, като следващ президент на ЕЦБ. Най-силният коз на ръководителят на немската централна банка до момента ... Виж още..

Понеделник, 21 Май 2018

Силният долар и липсата на страх – вещаят проблеми за златото?

News image

Силният долар се оказва непреодолим проблем за златото. Традиционно, цената на благородния метал е обвързана с тази на щатската валута. Хеджфондовете и другите големи спекуланти, са ... Виж още..

Понеделник, 21 Май 2018

Мечите пазари не стартират с рекорди за Russell 2000

News image

Началото на нов мечи пазар? Това е въпросът, който тормози всички инвеститори. Е явно не... Или поне според някои анализатори. И трите водещи щатски индекси, завършиха ... Виж още..

Петък, 18 Май 2018