Forexnews.bg
Коледните шедьоври на френските сладкари за 2011 г. ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 30 Декември 2011 17:35
buche-de-Noel-La-Maison-du-Chocolat-468x340Забравете за коледните бъдници, оформени като дърва за огрев и обсипани с плодове Холи. Когато майстор готвачите на френски сладкиши правят техните bûches de Noël, те са завити в листа от злато, обвити с гладък карамел и покрити в леопардов принт.

В едно видео в YouTube, създадено от гурме блога Paris by Mouth, група сладкиши, направени от майсторските френски сладкарски къщи като Fauchon, La Maison Du Chocolat и masterful са съпроводени изненадващо с класическия саундтрак на Salt-N-Pepa's "Push it" (аналог с френския израз за Бъдник „bûche de Noël").

Различните интерпретации на Бъдниците са характерни с аромати като лавандула, шоколадов мус, манго, захаросани лимони и кестени, осолен маслен карамел и ванилов крем с Бърбън.

Междувременно, през последната седмица "bûche de Noël" е третата най-търсена рецепта в Google, дължащо се на уеб потребителите от Франция.

Традиционната коледна вечеря във Франция може да започне с гъши дроб и стриди, преди да се премине към основното ястие, печен петел, патица, гъска или агнешко. Може да последва дъска със сирена, преди на финала да се сервира класическия коледен сладкиш Бъдник.

 

Стани наш фен във Facebook