Forexnews.bg
Петролът поевтиня след ръст на запасите в САЩ ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 28 Декември 2018 09:45

oil-06Фючърсите на петрола се понижиха в края на вчерашната борсова сесия, след като доклад на Американския петролен институт (API) посочи неочакван ръст в запасите на суровината с 6.9 милиона барела, което далеч превиши прогнозите за ръст от 2.869 милиона барела.

Тази цифра само добави към несигурността на предлагането на пазара и опасенията на пазарните участници от свръхпредлагане.

В четвъртък, суровият петрол WTI се установи на ниво от 44.61 долара, което бе спад с 1.61 долара или -3.61%, а суровият петрол Brent за март приключи на ниво от 52.73, което бе спад от 2.03 долара, или -3.85%.

Запасите на фючърсния център в Къшинг, Оклахома също се покачиха с 1.8 милиона барела тази седмица.

API съобщи също и за ръст на запасите на бензин с 3.7 милиона барела за седмицата до 21-ви декември. Това бе далеч над прогнозите за повишение с едва 28 000 барела за посочения период.

Запасите на дестилирани горива обаче, са намалели с 598 000 барела, на фона на прогнозирания спад от 529 000 барела.

Фючърсите на златото затвориха по-високо в четвъртък, въпреки увеличеното търсене на по-висок риск.

Златото успя да задържи стабилните печалби от тази седмица, въпреки силните резултати на американските фондови пазари, защото доларът остана слаб.

Освен това, фондовите пазари все още са нестабилни, следствие на продължаващата несигурност за отношенията между САЩ и Китай.

нестабилност на фондовия пазар предполага нестабилност, която вероятно се дължи на несигурността по отношение на продължаващия търговски спор с Китай, нарастващите очаквания за рецесия и продължителното закриване на правителството.