Forexnews.bg
Ръст за щатските индекси след междинните избори в САЩ ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 08 Ноември 2018 11:14

MarketsPoisedSteepDropStockFuturesTrading3HxroqtqRPvlАмериканските акции завършиха с резки повишения в сряда, след внимателно наблюдаваните междинни избори, чрез които демократите поеха контрола над Камарата на представителите.

Щатските избори съвпаднаха до голяма степен с прогнозите, като демократите спечелиха Камарата, докато републиканците запазиха контрола над Сената, коментираха анализатори от ИП Евро-Финанс АД.

Dow Jones Industrial Average се покачи с 2.13% до ниво от 26,180 пункта, докато S&P 500 отбеляза ръст от 2.12%.

Европейските акции също записаха печалби в сряда, като инвеститорите се насочиха към акциите, за да изразят облекчението си от резултатите на междинните избори в САЩ.

S&P 500 има средно годишна доходност от 12% според Bank of America Merrill Lynch, но последните изборни резултати могат до доведат и до повече разследвания за Тръмп и следователно до по-голяма волатилност на фондовите пазари.

Междувременно Федералният резерв започна двудневната си среща в сряда. Притесненията около бързите темпове на повишаване на лихвените проценти притесниха пазарите през миналия месец. Очакванията са следващото повишение да бъде през декември, като затягането на паричната политика по всяка вероятност ще продължи и през 2019 г.

„Очакваме да чуем, че данните са добри и все още се върви по пътя на нормализирането заради това, че инфлацията и ръстът на заплатите не показват признаци на прегряване на икономиката“, коментира Анвити Бахугуна, старши портфолио мениджър в Columbia Threadneedle Investments.