Forexnews.bg
Дж. Сийгъл: Не виждам възможности, а рискове през 4-то тримесечие ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 10 Октомври 2018 08:39

jeremyПрофесорът по финанси и именит инвеститор – Джеръми Сийгъл, който по традиция е един от най-бичи настроените за пазарите инвеститори, има лоши новини за щатските пазари. А именно – той прогнозира трудни времена за щатските фондови пазари.

Предвид на това, че добрите новини свързани с резултатите на щатските компании, вече са заложени в нивата на акциите, повишението на лихвите в момента е водещата новина пазарите и ще продължи да е така през четвъртото тримесечие.

Като се добави към това и силния доклад за нивото на заетостта от миналата седмица и инвеститорите започват да премислят инвестиционните си стратегии, коментира Сийгъл, по време на интервю за финансовото издание CNBC.

“Всичко е психология. Погледнете към всички потенциално негативни новини“, допълни още Сийгъл.

Това включва бюджетният дефицит на САЩ от 800 милиарда долара, намаляване на баланса на Фед, плюс факта, че Китай вече не купува щатски държавни ценни книжа.

Изправени пред подобни фактори при ниски лихви, инвеститорите смятаха, че могат да се справят. Сега обаче, те са притеснени за проблеми за акциите и облигациите, в среда на повишаващи се лихви.

„Този сорт на мислене ще се прехвърли и върху инвеститорските решения, които ще направят настоящото тримесечие трудон“, коментира още Сийгъл. „Не става въпрос за мечи пазар. А за това, че добрите новини вече са факт и не виждам повече от тук нататък...“.

Според Сийгъл обаче, в дългосрочен план пазарът не е надценен. Просто трябва да „асимилира“ по-високите лихви. В крайна сметка, разпродажбите са здравословни, заключи още експертът.