Какво притеснява Лойд Бленкфайн Печат
Сряда, 13 Юни 2018 06:46

Goldman-Sachs-work-life-balanceРъководителят на щатската инвестиционна банка Goldman Sachs – Лойд Бленкфайн си има много проблеми. Всъщност той прекарва 98% от времето си да мисли за 2% от възможно най-лошите сценарий.
Какво притеснява Бленкфайн?

„О Господи, много неща ме тревожат. Всичко свързано с кибер. Притеснявам се за въздействието на нивата на лихвите, дали това ще се случи по един контролиран начин и как ще се отразят по-високите нива на лихвите върху оценките на активите и какви ще са реакциите на хората и техните портфейли към това. Притеснявам се за финансирането и допълнителното финасиране в някои страни от Южна Европа. Притеснявам се за БРЕКЗИТ и въздействието му върху ЕС и другите страни от еврозоната. Притеснявам се за макро и геополитическите рискове като цяло”, коментира Бленкфайн.

В момента щатската икономика е близо до пълната заетост, цените на имотите се повишиха сериозно, след имотната криза а потребителското и бизнес доверието са близо до рекордни стойности.

Въпреки всичко, много икономисти предупреждават, че щатската икономика може да се насочва към рецесия.

Изглежда, че в един момент ще се насочим към рецесия, въз основа на цикличността на икономическия цикъл. Но по нищо не личи, че това ще се случи утре, смята още ръководителят на една от най-големите финансови институции в света.

„В дългосрочен план, моята основна работа в Goldman Sachs, е да мисля за всички неща, които могат да се объркат. Мога да прекарам два дни да Ви говоря за нещата, които ме притесняват. Но моя базов сценарий е, че в краткосрочен план нещата не са особено лоши”.