Forexnews.bg
Щатските индекси нагоре, доларът пада, след данните за инфлацията ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 13 Март 2018 17:02

inflation-ukНай-чаканите за деня данни – тези за инфлацията в САЩ, инициираха повишение на щатските индекси и доведоха до спад на долара.

Нивото на инфлацията, е възлязло на 2.2% на годишна база през изминалия месец, докато на месечна база, повишението е било 0.2%.

Акциите, се търгуваха леко на отрицателна територия преди изнасянето на данните, за да се повишат след данните. Защото ръстът в инфлацията, все още не се счита за крайно притеснителен.

Лихвите по 10-годишните щатски облигации, се върнаха под 2.85%, а доларовият индекс се понижи.

Междувременно, политическите събития продължават да остават във фокуса на инвеститорите, след като Доналд Тръмп отстрани държавния секретар – Рекс Тилерсън. Това се случи, след заповедта на Тръмп да се блокирапокупката на Qualcomm Inc от страна на Broadcom Ltd., във враждебно придобиване на стойност 117 милиарда долара. 

Инвеститорите ще следят още през тази седмица, данните за фиксираните инвестиции, които ще излязат в Китай утре, за машинните поръчки в еврозоната и мн. др.

Иначе, широкият щатски индекс S&P 500 се търгува с 0.4% нагоре, около час след отварянето на пазара. В същото време, широкият индекс Stoxx Europe 600 Index загуби 0.2%, което бе първото му понижение от над една седмица насам.

Британският FTSE 100 Index се понижи с 0.4%, или най-голямото му понижение от над седмица насам.