Forexnews.bg
Сбогом нерегулирани криптоборси! ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 13 Март 2018 07:28

bitcoin-e1466596991401Твърде много негативизъм се струпа на криптовалутите напоследък. Това си личи и по представянето на водещите дигитални монети. Биткойнът, продължава да се бори с психологическата граница от 9000 долара, като явно му е много трудно да се задържи над нея.

През изминалата седмица, стана ясно, че щатската комисия по финансов надзор и фондови борси смята, че онлайн платформите за търговия на криптовалути трябва да бъдат регистрирани при регулаторите и да станат обект на допълнителна регулация и правила, които да спазват, по подобие на останалите регулирани пазари.

Според представителите на щатските регулатори, тези крипто-борси, може би дават погрешното усещане на инвеститорите за сигурност, като се наричат сами „борси“.

Според SEC обаче, тези платформи, трябва да се регистрират при регулаторите, за да може да се смята, че носят същата сигурност на инвеститорите, като традиционните фондови пазари.

Изказванията, се смятат, като последния опит на регулаторите, да приложат федералните закони, към изключително популярните в момента криптовалути.

Ръководителят на щатската комисия за финансов надзор – Джей Клейтън, вече не веднъж и два пъти изразяваше своите опасения относно криптовалутите и ICO-та и призоваваше инвеститорите, да са изключително внимателни.

Биткойнът, най-голямата сред криптовалутите се понижи с 11.9% до най-ниската си стойност от седмица и половина при ниво от 9 400 долара в средата на миналата седмица, след направеното изявление. Последва възстановяване до нива от около 9 760 долара и нов спад.

Сериозно понижение, отбелязаха и другите криптоваулти, като етериумът и рипъла поевтиняха съответно с 9 и 8%.