Forexnews.bg
Credit Suisse: Време е да се купуват технологичните компании ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 06 Декември 2017 10:35

Stock-Market-Watch-Malaysia-1Новините, свързани с данъчната реформа в САЩ, доведе до сериозно поевтиняване на технологичните компании. И според един анализатор от финансовата институция Credit Suisse, моментът за покупки може би е настъпил.

Все повече става информацията покрай намаляването на данъците и инвеститорите, вече имат повече яснота. Това отведе щатските индекси до нови рекорди, като инвеститорите се пренасочваха от технологични към индустриални и финансови компании.

Понеделник и вторник, видяхме ръст на потребителскит, финансовите и индустриалните комапнии и спад за технологичните.

„Технологичните компании са нашия любим сектор, поради силния фундамент“, според Джонатън Голъб, анализатор в Credit Suisse. „Вярваме, че времевия хоризонт на инвеститорите, би следвало да предопределя фокусът към данъчната реформа“.

За инвеститорите с дългосрочен хоризонт, според Голъб, данъчната реформа, би следвало да е втора по важност, след фундамента пред бизнеса. На практика, инвеститорите би следвало да се фокусират върху намаляването на данъците в краткосрочен план.

Защото компаниите, които в най-голяма степен ще се облагодетелстват от намаляването на данъците ще са тези с основен източник на доход в САЩ, от транспортния, финансовия и бизнеса с потребителски стоки. Това са и секторите, които се очаква да реагират най-силно, непосредствено след приемането на данъчната раформа.

Технологичните компании, като цяло се представяха по-добре от пазара през тази година, като най-вероятно ще продължат да правят това и през следващата година, смята още Голъб.

Голъб посочи още, че технологичните компании се търгуват при минимално по-високо съотношение спрямо останалите компании. Съотношението цена-печалба за технологичните компании е 19.8, докато това на широкия S&P 500 в момента е 18.2.