Forexnews.bg
Немската икономика в страхотна форма ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 14 Ноември 2017 13:41

ECBНемската икономика, отчете ръст от 0.6% на БВП-то си през третото тримесечие. Това бе ускоряване на повишението на икономиката, спрямо второто тримесечие на годината. Резултатът, отговори на средните очаквания на пазара.

В същото време ръстът на икономиката на Италия също се повиши до 0.5%, според прогнозата.

Всичко това, кара инвеститорите да очакват, че икономиката на еврозоната ще запази солидния си ръст на представяне, от началото на годината и през третото тримесечие.

Данните инициираха повишение на еврото, спрямо останалите основни валути. Единната валута, се върна при нива на търговия от над 1.1700, като за последно се търгуваше при нива от 1.1720. Повишението на еврото, след изнесените резултати, възлезе на 0.4%.

ЕЦБ, разбира се не пропусна възможността да подчертае функцията си за наблюдавания ръст, като от там заявиха, че предприетите мерки по обратно изкупуване на активи, започва да дава своите резултати и е било „изключително успешно”, според вицепрезидента на банката Витор Констансио.

Сега, сред инвеститорите нарастват очакванията, че ЕЦБ ще прибегне до по-нататъшни действия по нормализиране на монетарната си политика, на предстоящите заседания.