Forexnews.bg
Петролът достигна пика си? ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 14 Ноември 2017 10:57

oil1Петролът поевтиня вчера, след като перспективите за по-нататъшен ръст в цената на суровината, се сблъскаха с очакванията за повишение в производството в САЩ. Щатските производители, изглежда повишават производството си, в светлината на наскорошния ръст в цената на „черното злато”.

Фючърсите на брента са при ниво от 62.94 долара за барел, или понижение от 22 цента, или 0.35% от последното им затваряне. Щатският суров петрол загуби 14 цента, до ниво от 56.62 долара за барел.

Поевтиняването стана реалност, след като петрола достигна най-високите си нива от 2015-та година насам през изминалата седмица. От тогава насам обаче, суровината изгуби известен момент в движението си.

„Изглежда, че цената на петрола има нужда от корекция, след силния си ръст”, според Грег МакКена, главен инвестиционен стратег в AxiTrader.

Производството на САЩ се е повишило с над 14% от средата на 2016-та година до рекордните 9.62 милиона барела на ден.

Щатското правителство, заяви в понеделник, че производството на шйстов петрол се очаква да се повиши с 80 000 барела за 12-ти пореден месец през декември.
Според информация на Fitch Ratings, ако се приеме, че средната цена на петрола през следващата година, се запази без промяна спрямо средната цена от тази, то едва ли ще станем свидетели на повишение на брента над 60 долара.

От началото на годината до момента, средната цена на брента е при ниво от 54.5 долара за барел.

Много от трейдърите, прогнозират понижение в цената на петрола от тук нататък, следствие на очакванията за по-нататъшен ръст на производството в САЩ.
От ОПЕК повишиха прогнозите си за ръст на търсенето за следващата година с 360 000 барела на ден, спрямо предходните си очаквания от юли.