Forexnews.bg
Дневен анализ на основните валутни двойки за 14 ноември ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 14 Ноември 2017 10:08

Европейските акции затвориха сесията в понеделник на по-ниски нива за пети пореден път, след като френската компания Electricite de France SA обяви тревожни резултати, а притесненията около Брекзит заплашиха икономическия ръст на Еврозоната.

Пазарите се повлияха и от продължаващата несигурност около данъчната реформа в САЩ.

Инвеститорите продължиха да отразяват поредната порция от финансови резултати на европейските компании. Те слабо надминаха очакванията на анализаторите за третото тримесечие, но продажбите бяха значително по-слаби, основно заради валутните изменения. Това заяви Morgan Stanley в заключителната си реч относно резултатите за региона.

Паундът се понижи спрямо долара, еврото и останалите валути, въпреки че затвори далеч от дъното за деня. Лирата се срина след като The Sunday Times съобщи, че 40 депутати от британския парламент са се обявили за гласуване на вот на недоверия към премиера Тереза Мей. Това е осмия плах опит за сриване на лидерството на Мей. Според анализаторите вътрешнопартийните проблеми определено ще затруднят преговорите с Европейския съюз за предстоящия Брекзит.

Американските борси приключиха търговията в понеделник предимно на по-високи позиции, след като в петък индексите Dow и S&P 500 записаха първите си седмични загуби от два месеца насам. Възходящият ход обаче бе ограничен основно заради несигурността около предложената от републиканците данъчна реформа. В допълнение на това гигантът General Electric Co. загуби сериозни позиции удряйки петгодишно дъно.

Според анализаторите дългоочакваните промени на корпоративните данъци са основната причина за слабото представяне на пазарите.

Инвеститорите продължиха да следят отблизо тринадесетдневното посещение на Доналд Тръмп в Азия. В понеделник американският президент обяви, че е договорил „чудесни отношения“ с държавния глава на Филипините Rodrigo Duterte. Според представители на Белия дом, цитирани от Reuters, въпросите за човешките права в региона са били слабо засегнати.

EUR/USD

e1

Еврото регистрира неутрална сесия спрямо долара в понеделник. Единната валута стартира нова седмица без съществена промяна в цената. Двойката остана на по-високите нива от петък и ако бичите настроения надделеят отново, съпротивата при 1.1782 ще бъде тествана. Търговията стартира на курс от 1.1654, а финалът бе сложен 12 пипса по-нагоре. Връх за деня бе достигнат при 1.1674.

Подкрепа: 1.1540; 1.1478;
Съпротива: 1.1782; 1.1833; 

GBP/USD

e2

Паундът изгуби позиции спрямо долара в понеделник. Британската валута прекъсна позитивния импулс от петък и се срина. В резултат на това подкрепата при 1.3071 бе пробита. Краткосрочните очаквания остават в полза на долара. Сесията бе отворена на по-ниски нива в сравнение с края на миналата седмица, като трендът бе преобладаващо мечи. След като бе ударено дъно за деня при 1.3061 посоката бе променена и финалът бе сложен на курс от 1.3114.

Подкрепа: 1.3071; 1.3024;
Съпротива: 1.3279; 1.3334;

USD/CHF 

e3

Доларът отбеляза волатилна сесия спрямо швейцарския франк в понеделник. В крайна сметка цената на отваряне бе близка до тази на затваряне, съответно 0.9957 и 0.9961. В началото мечите настроения преобладаваха и така двойката удари дъно за деня при 0.9936. Впоследствие американската валута напълно компенсира загубите. Ако позитивния тренд от петък отново стане водещ, съпротивата при 1.0037 ще бъде тествана.

Подкрепа: 0.9866; 0.9837;
Съпротива: 1.0037; 1.0067;

USD/JPY 

e4

Доларът регистрира динамична сесия спрямо йената в петък. В крайна сметка двойката остана на нивата от края на миналата седмица, но краткосрочните очаквания са в полза на долара. Стартът в понеделник бе даден на курс от 113.45, а цената на затваряне бе с 16 пипса по-висока. Трендът бе волатилен, като разликата между най-високата и най-ниската стойност за деня бе 47 пипса. Междувременно първата съпротива при 113.68 бе пробита за кратко още в първите часове на търговията.

Подкрепа: 112.93; 112.28;
Съпротива: 113.68; 114.49;

Отдел Международни финансови пазари
ИП Евро-Финанс АД

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.