Forexnews.bg
Нови рекорди за щатските индекси ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 17 Юли 2017 10:25

bullЩатските индекси, приключиха изминалата седмица при нови рекордни стойности. Сега всички инвеститори се питат, дали индексите ще продължат силно нагоре, или ще загубят от своя момент, което да е последвано от по-сериозна корекция?

Индексът на сините чипове Dow, приключи с ръст от 0.4% до ниво от 21 637.74 пункта, а широкият S&P 500, отбеляза своя 25-ти пореден дневен рекорд през тази година, приключвайки с повишение от 0.47% до ниво от 2 459.27 пункта.

Европейските индекси регистрираха седмичен ръст, водени от оптимизмът на Фед, че щатската икономика се възстановява с добри темпове и все пак не бива да се прибързва с повишението на лихвите.

Това се прие, като знак, че и останалите централни банки и особено европейската, няма да е чак толкова агресивна, при нормализиране на монетарната си политика.

Индексът Stoxx Europe 600 се повиши с 1.6% през изминалата седмица, или с най-много от началото на май.

Акциите на строителните компании, бяха най-зле представящите се, през последния ден на миналата седмица, като книжата на Skanska AB, загубиха 4.2% от стойността си. От компанията заявиха, че оттлагането на проекти в САЩ и Велиокбритания, ще нарани резултатите й.

Сред най-добре представящите се компании, бяха банковите, които се очаква да се облагодетелстват в най-голяма степен от повишението на лихвите в световен мащаб.