Forexnews.bg
Спря ли най-накрая спадът на БФБ? ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 30 Ноември 2018 20:34

MarketsPoisedSteepDropStockFuturesTrading3HxroqtqRPvlДобри новини за инвеститорите на БФБ. Индексът на сините чипове SOFIX успя да се оттласне от дъното си за последната над година и половина. В крайна сметка той приключи седмицата с повишение от 3.19 пункта, или 0.5% до ниво от 592.12 пункта.

Изтъргуваният обем за седмицата бе приличен на пръв поглед, в размер на близо 14 милиона лева. Обект на търговия станаха общо 88 борсови емисии, като 41 от тях се повишиха и 23 отбелязаха спад. Това се случи в 1 179 сделки.

Най-търгуваната за седмицата емисия бе тази на Еврохолд. Собственика си смениха акции на стойност 4.67 милиона лева, при което бе отбелязано нулево изменение в цената на акциите.

С единична сделка за над 2.28 милиона лева, книжата на Атоменергоремонт също не промениха цената си.

Сред „ликвидните сини чипове“ едва на осмо място откриваме акциите на Софарма, от които се е изтъргувал обем в размер на едва 186.6 хил. Лева.

Иначе, сред най-поскъпналите откриваме акциите на Българска Фондова Борса, поскъпнали с 11.3% за седмицата и след отчетени добри резултати. Борсата отчете доход от близо петдесет стотинки на акция за първите девет месеца на годината. И инвеститорите възнаградиха тази добра новина.