Forexnews.bg
SOFIX не може да намери дъно ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 06 Ноември 2018 20:48

stock-marketИндексът на сините чипове SOFIX продължава с безпрецедентното си понижение. Той се понижи до нова най-ниска стойност от началото на миналата година, след като приключи днешната борсова сесия със спад от 2.38 пункта, или 0.4% до ниво от 594.29 пункта.

Изтъргуваният обем бе сравнително голям – в размер на над 2.26 милиона лева, като обект на търговия станаха 39 борсови емисии. От тях 14 регистрираха повишение и 15 – спад.

С оборот от над 570 000 лева се отличиха книжата на Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ. Те не регистрираха промяна в стойността си.

Още две друежества се отличиха с оборот от по над 300 000 лева, с което три компании заеха около половината от борсовия оборот. Другите две дружества бяха – Би Джи Ай Груп и Велграф Асет Мениджмънт АДСИЦ. Акциите на последната компания отбелязаха понижение от 2.2%.

С най-голяма загуба днес се отличиха акциите на Трейс Груп Холд. Те поевтиняха с 4.9% до ниво от 3.10 лева. Така акциите на компанията са на път да се понижат под психологическата граница от 3 лева, което е минималната цена за обратно изкупуване на акции, определена от дружеството.

Проучване и добив на нефт и газ, бе втората най-губеща позиция днес, с понижение от 2.9%.

Книжата на Тексим Банк, оглавиха списъка на най-печелившите позиции днес. Те добавиха 3.85% към стойността си.