Forexnews.bg
При силен интерес стартира търговията с акциите на Градус ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 06 Август 2018 14:56

stock-market-correctionДнес стартира търговията с акциите на Градус. След близо два часа, собственика си смениха акции на стойност над 700 000 лева. Това отново показа големия интерес към акциите на компанията след успешното първично публично предлагане, което се проведе през юни.

Регистрираните акции за търговия са 243 608 710 броя с номинална стойност 1 лев, които включват 45 217 420 броя, закупени от инвеститори по време на IPO-то на 18 и 19 юни на цена от 1,80 лева на акция. Борсовият код, под който ще се търгува емисията, е GR6.

Стартът на търговията с акции на Градус на БФБ бе даден днес от Ангел Ангелов и Георги Бабев, представители на компанията, както и от Иван Такев - изпълнителен директор на БФБ.

Припомняме, че набраният капитал ще се използва за развитието на съществуващи и нови бизнес линии, свързани с производството на високомаржови хранителни продукти. Градус АД е една от най-големите компании за добив на месо в България и сред трите водещи производители на разплодни яйца в Европа. Компанията е на първо място в страната по производство на продукти от птиче месо с 35% пазарен дял.

Час преди приключването на борсовата търговия, оборотът с акциите на компанията възлиза на близо 720 000 лева, а последната сделка с тях бе при ниво от 1.83 лева. Позицията, почти изцяло доминира през днешната борсова сесия.

За сравнение, втората най-търгувана позиция за деня бе Химимпорт, с оборот от малко над 65 000 лева, при което книжата запазиха стойността си без промяна.