Forexnews.bg
Добра и лоша новина за инвеститорите на БФБ ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 19 Януари 2018 20:43

bull-bearДобрата новина е, че индексът на сините чипове SOFIX спря да пада, задържайки се трайно над 710 пункта, а лошата е, че това се случва при намален оборот от малко под 500 000 лева.

С наближаването на края на януари, се изпаряват и надеждите на инвеститорите на БФБ за така наречения „януарски ефект“, при който индексите се повишават традиционно през първия месец на годината.

Обект на търговия бяха само 47 борсови емисии, като понижение отбелязаха 16 от тях, а ръст – 14.

Компенсаторните записи, бяха инструментът с най-голям обем за деня, като собственика си смениха записи на стойност 124 000 лева. При това, инструментът поевтиня с 1.8% за деня.

Химимпорт, бе едва третата най-търгувана позиция, с оборот от едва 52 000 лева, като холдинга понижи пазарната си капитализация с 1.3%.

Проучване и добив на нефт и газ беше най-поскъпналата позиция за деня, като собственика си смениха акции на стойност близо 22 000 лева, при което книжата на компанията поскъпнаха с 4%.

С най-голяма загуба за деня се отличиха акциите на Синергон Холдинг. Те загубиха 4.3% от стойността си, при минимален обем.