Forexnews.bg
Добра новина за инвеститорите – тотална липса на оборот ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 21 Ноември 2017 21:33

billion-dollar-it-waste-and-mismanagement-at-census-bureauТоталната липса на оборот на БФБ, може да се приеме като добра новина от инвеститорите на родния капиталов пазар. И тя е – никой не иска да продава на текущите цени. Да обратното също е вярно – никой не иска и да купува.

Но, обикновено липсата на купувачи инициира спад на индексите и цените на акциите, защото никой не може да спре един мотивиран продавач, да си прибере средствата, които си е наумил. Особено във връзка с наближаващите коледни и новогодишни празници и нуждата от средства за подаръци.

Казано по друг начин, всички очакват цените на акциите да се повишават традиционно с настъпването на последния и първия месец на годината, както обикновено се случва в исторически план.

От тук нататък, повишение в обема, на родния капиталов пазар, е много вероятно да се случи с повишение в цените на акциите и индексите.

Днес обемът на БФБ бе малко над 166 000 лева, при което SOFIX добави по-малко от един пункт към стойността си. Позицията с най-голям оборот бе Софарма Трейдинг, с оборот от близо 24 000 лева. При това акциите на компанията загубиха 0.3% от стойността си.

Книжата на Първа Инвестиционна Банка поскъпнаха с 3.5%, превръщайки се в най-повишилата се позиция за деня. Акциите на Топливо, отбелязаха най-голямата загуба от 5.5%.