Forexnews.bg
Търговията на БФБ продължава да разочарова с обемите си ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 07 Ноември 2017 21:20

bullИндексът на сините чипове SOFIX за пореден ден се повиши минимално, добавяйки 1.55 пункта при стойността, при почти пълна липса на инвеститорски интерес. Търгувания на борсата оборот се понижи до 282 000 лева, или налице бе тотална липса на интерес от страна на инвеститорите. 

Обект на търговия бяха 36 борсови емисии, като повишение, бе регистрирано при 16 от тях, при колкото бяха отчетени и загуби.

С най-голям оборот за деня, се отличиха книжата на Софарма. От тях се изтъргуваха акции на стойност над 88 000 лева, при което те повишиха пазарната си капитализация с 1.4%, превръщайки се в четвъртата най-добре представяща се позиция за деня.

За сравнение, втората най-търгувана позиция за деня бе Софарма Трейдинг. Оборотът там, възлезе на малко над 40 000 лева, а ръста – в размер на 1.9%.

Холдинг Център, оглави класацията на най-поскъпналите позиции, с ръст от 5.3%. Стара Планина Холд, бе на второ място, с нарастване от 3.7%.

Еврохолд България, бе най-губеща в рамките на деня. Акциите на компанията, поевтиняха с 4.8% до ниво от 1.22 лева за брой.